KEITH CURTIS – HAPPINESS IS HARD (EP)

Artiest info
 
facebook

 

Keith Curtis is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist uit Minneapolis, Minnesota die in zijn muziek probeert om een leuke mix te brengen tussen Americana en indie folkrock. Bij zijn lokale optredens brengt hij vaak covers van andere artiesten die actief zijn in die muziekstijlen, maar hij heeft nu ook zelf een plaat opgenomen.

Het gaat weliswaar maar over een 13 minuten durende EP die hij “Happiness Is Hard” getiteld heeft en waarop drie songs te horen zijn. Twee daarvan kunt u op de hier toegevoegde audiovideo’s beluisteren: single “Taking Off And Landing” en “Real Good Love”, de twee eerste tracks op dit miniabum dat tevens het officiële debuut van Keith Curtis op plaat is.

In het eerste nummer speelt hij ‘fingerpicking style’ op zijn akoestische gitaar en mag hij rekenen op vrouwelijke harmony vocals bij zijn eigen zangpartij. “Real Good Love” is eveneens een akoestische folkballad met wat percussie en mondharmonicaklanken in de begeleiding. Slotnummer “Calculate” is dan weer een zachte folksong met piano en subtiele pedal steelgitaar van Kenny Wilson naast het akoestische gitaarspel van Keith Curtis in de instrumentatie.

Over een amper drie liedjes durende plaat kunnen we echter nog geen definitief oordeel vellen over de toekomstkansen van Keith Curtis in de wereld van akoestische folkmuziek. Daarvoor zullen we wellicht nog even moeten wachten op een misschien wel spoedig volgende full-cd van deze toch met behoorlijk wat potentieel beladen singer-songwriter.

(valsam)